’16-jarig meisje gedwongen tot seks’

Een 16-jarig meisje uit Veendam is in augustus en september vorig jaar in Zaandam gedwongen tot het hebben van seks in hotels met meerdere mannen. Dat schrijft het Dagblad van het Noorden. Twee Amsterdammers staan ervoor terecht voor de rechtbank van Groningen.

Twee jaar

Een 30-jarige man uit Amsterdam wordt ervan verdacht dit te hebben georganiseerd. Hij ontkent de beschuldigingen. Maar het Openbaar Ministerie eiste maandag twee jaar cel. In augustus vorig jaar onttrok het meisje zich aan haar begeleider van jeugdinstelling Het Poortje in de binnenstad van Groningen. Ze zocht contact met de Amsterdammer die ze eenmaal eerder had ontmoet. Ze vroeg hem haar op te halen.

Hotel

Ze belandde in een hotel in Zaandam en na een paar dagen in een woning in Almere. Ze zegt gedurende enkele weken een paar keer per dag gedwongen seks te hebben gehad. De 30-jarige verdachte zou hiervoor geld hebben geïncasseerd. Om hoeveel het ging, is niet bekend. De ex van de verdachte, een 28-jarige vrouw uit Wormer, zou een paar keer hebben bemiddeld tussen het meisje en klanten. Tegen haar eiste de officier van justitie twee maanden cel, gelijk aan de tijd die ze al in voorlopige hechtenis heeft gezeten.

Geen aangifte

Nadat het meisje weer terug was in de instelling werd de zaak gemeld bij de recherche. Het meisje heeft geweigerd aangifte te doen en geen informatie over haar klanten gegeven. De politie heeft twee mannen weten te traceren. Volgens het OM gaat het om een kwetsbaar meisje dat jarenlang slachtoffer is geweest van seksueel misbruik in familiekring.