16-jarige opgepakt voor dubbele liquidatie

Een 16-jarige Rotterdammer is maandag in alle vroegte gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij op 20 december in Rotterdam-Beverwaard. Hij is de vierde tiener-verdachte in de zaak. Hij was op het moment van de moorden nog slechts 15 jaar.

15 jaar

De politie zegt hem ervan te verdenken van voorbereidingshandelingen bij de schietpartij van 20 december te zijn geweest. Wat zijn rol precies is geweest, wordt op dit moment verder onderzocht. De verdachte was ten tijde van de schietpartij nog 15 jaar.

Bij de schietpartij kwamen Gilbert Henriëtta (26) en Lindomar Elisabeth (25, foto rechts) om het leven.

AK-47

De afgelopen weken waren al drie verdachten opgepakt. De eerste verdachte van 18 jaar werd dinsdagochtend 13 februari aangehouden. Hij was tijdens het schietincident overigens pas 17 jaar. Twee dagen later, donderdagmiddag 15 februari, werd de tweede verdachte, eveneens een 18-jarige verdachte, gearresteerd. Ook hij was ten tijde van de schietpartij 17 jaar. De derde verdachte (tevens 18 jaar) zat al in hechtenis. Hij werd enkele weken geleden aangehouden in een woning waarbij een AK-47, werd aangetroffen. Mogelijk is dit wapen gebruikt bij de dodelijke schietpartij; daar loopt nog onderzoek naar.

De liquidatie was voorbereid, aldus de politie. De slachtoffers werden in de gaten gehouden en waren net in hun auto gestapt, toen er vanuit een passerende Audi Station met een AK-47 geweer op hen werd geschoten.

De vluchtauto van de daders, eerder uit Rotterdam-Ommoord gestolen, werd na de liquidaties in brand gestoken op de Kruisweg in Ridderkerk.

Zie ook:

Politie pakt tiener op voor dubbele liquidatie (UPDATE)

Slachtoffers passeerden moordenaars

Vluchtauto schietpartij Rotterdam was Audi (UPDATE4)