Vuurgevecht gevangenis Mexico: 17 doden

Bij een ontsnappingspoging uit een Mexicaanse gevangenis zijn dinsdag na een vuurgevecht tussen bewaarders en gedetineerden zeventien doden gevallen. Het zou gaan om zeker elf gevangenen en zes bewakers van de gevangenis van Gómez Palacio in de staat Durango. Dat hebben plaatselijke autoriteiten bekendgemaakt.

De gedetineerden openden het vuur op een van de wachttorens van de Mexicaanse gevangenis om de aandacht af te leiden van de bewakers. Tegelijkertijd probeerden andere gevangenen via tunnels te ontsnappen. Daarop volgde een vuurgewecht tussen de bewaarders en de gevangenen. 

Bij het vuurgevecht zijn zeker zeventien mensen om het leven gekomen. Het zou gaan om zes bewakers en elf gedetineerden. Het is nog niet duidelijk of voor sommigen de vluchtpoging is gelukt. Door ingrijpen van het leger is de controle over de gevangenis weer in handen van de autoriteiten.

In september wisten 130 gevangen te ontsnappen uit een andere gevangenis in Mexico. Drugskartel Los Zetas zou daarvoor verantwoordelijk zijn.

Lees hier alles over het geweld in Mexico