17 jaar cel voor Spaanse politieman

Een officier van de nationale Spaanse politie is veroordeeld tot een gevangenisstraf van zeventien jaar omdat hij onder meer 150 kilo cocaïne en heroïne had gestolen bij de lokale politie in Sevilla. De agent werkte bij een speciale eenheid die zich bezighoudt met georganiseerde drugscriminaliteit. Hij kreeg ook hulp van een man en hun twee partners.

De man die de hoofdverdachte hielp, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 jaar. De twee vrouwen kregen celstraffen van 2,5 en 6 jaar. Ook moeten ze een boete van 15 miljoen euro betalen.

De officier was lid van een speciale eenheid die zich bezighoudt met georganiseerde criminaliteit. Op die manier kon hij makkelijk bij de in beslag genomen drugs komen. In samenwerking met de man en twee vrouwen wist hij ruim 150 kilo coke en heroïne te stelen bij zijn collega’s in Sevilla. De vrouw maakte steeds kleine pakketten zodat het niet opviel dat de drugs weg waren.

Door deze buit te verkopen, hadden de verdachten veel geld gemaakt. Ze kochten daar onder meer een jacht van 12 meter van. Saillant detail is dat de jacht eerder door de Spaanse politie in beslag was genomen van drugssmokkelaars en was geveild door de politie.