17 jaar voor moord op Gerard Lamers

De 46-jarige Wim Dave B. uit Rheden is dinsdag veroordeeld tot een celstraf van 17 jaar voor de moord op Gerard Lamers uit Schijndel. De 27-jarige Louisa F. moet drie jaar de cel in. Zij werd vrijgesproken van moord, maar is onder meer veroordeeld voor medeplichtigheid bij de vrijheidsberoving van het slachtoffer.

De 60-jarige Gerard Lamers uit Schijndel werd op 20 maart 2012 dood gevonden in een vijver in het Gelderse Oosterbeek. Hij was toen al een paar weken vermist.

De boekhouder uit Schijndel maakte een aantal keer gebruik van de diensten van verdachte Louisa F., die werk deed als prostituee. Nadat zij had aangegeven met het werk te stoppen, kon Gerard Lamers dat niet verkroppen en begon haar te stalken. Dat is gebleken tijdens eerdere zittingen in de Armhemse rechtbank.

Vervolgens hebben de verdachten besloten wraak te nemen op Gerard Lamers. Het slachtoffer werd uitgenodigd in de woning van de verdachten in Rheden. Daar is hij bedreigd met een vuurwapen, hebben ze hem GHB toegediend en is het slachtoffer bestolen van enkele spullen.

In de volgende ochtend is de 46-jarige Wim Dave B., met het slachtoffer in de kofferbak, gaan rondrijden in de auto. Later heeft hij hem gewurgd en gedumpt in een vijver in Oosterbeek. Daar werd Gerard Lamers op 20 maart gevonden.

De celstraf van 17 jaar voor de moord is vijf jaar lager dan geëist door het Openbaar Ministerie. De opgelegde straf aan de vrouwelijke verdachte is wel conform de eis.

Lees ook:

Eis: 22 jaar voor moord Gerard Lamers (UPDATE)