17-jarige aangehouden voor dodelijke steekpartij in Nijmegen (UPDATE)

De politie is zaterdagmiddag gestart met een groot onderzoek, na een dodelijke steekpartij in het centrum van Nijmegen waarbij een 21-jarige man overleed. Een 17-jarige jongen uit Nijmegen meldde zich korte tijd later op het politiebureau waar hij is aangehouden. Zaterdagnacht is ook een 23-jarige man uit Nijmegen door de politie aangehouden. Beiden worden verdacht van betrokkenheid bij het dodelijk steekincident.

Bij de steekpartij op Plein 1944 in Nijmegen raakte een 21-jarige man uit die plaats zwaargewond. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis waar hij korte tijd later aan zijn verwondingen overleed.

De Forensische Opsporing heeft direct na het incident technisch onderzoek verricht. Ook is buurtonderzoek gedaan om eventuele camerabeelden veilig te stellen.

De recherche is een Team Grootschalige Opsporing opgestart om onderzoek te doen naar de dodelijke steekpartij, waarbij mogelijk meerdere personen betrokken zijn. Het is volgens de politie momenteel nog onduidelijk wat het motief of aanleiding voor het steekincident is.

Volgens bronnen zouden de verdachte en het slachtoffer al langer ruzie met elkaar hebben gehad.