17-jarige Belg bekent roofmoord op bejaarde

Een 17-jarige jongen uit het Belgische Roeselare heeft maandag een roofmoord gepleegd op een 83-jarige vrouw in Ardooie. De vrouw werd maandagmiddag dood aangetroffen in haar villa. Dinsdagavond is de jongeman aangehouden en hij heeft de feiten meteen bekend, dat schrijft het Nieuwsblad woensdag.

(Foto: Nieuwsblad.be)

De 83-jarige vrouw is volgens het Nieuwsblad op een gruwelijke manier om het leven gekomen. Dat zou een Brugse procureur, die ter plaatse was, aan de Belgische krant hebben bevestigd.

‘De dame moet hevige slagen hebben gekregen’, vertelt de Brugse procureur Jean-Marie Berkvens aan het Nieuwsblad. ‘Ze had zware klappen op het hoofd gekregen. Eén oog zat helemaal dicht. Haar lichaam vertoonde verschillende steekwonden, toegebracht met een scherp voorwerp. Ze moet een afschuwelijke dood zijn gestorven.’ 

Het raam naast de voordeur van de villa was kapot geslagen en de hele villa van de bejaarde vrouw was doorzocht. Ook was haar Range Rover meegenomen, schrijft het Nieuwsblad. 

Dinsdagavond werd de 17-jarige jongen uit Roeselare aangehouden. Hij bekende meteen de feiten tegenover de politie. De Range Rover van de vrouw is ook teruggevonden.