17-jarige verdacht in onderzoek handgranaat (UPDATE)

De recherche in Amsterdam heeft dinsdagavond rond 20.00 een 17-jarige verdachte aangehouden in het onderzoek naar een handgranaat die was neergelegde in het grand café In the City bij het Leidseplein.

Zelfde dadergroep

De jongen is met inzet van een arrestatieteam aangehouden in de Pijp. De jongen zou op 8 februari 2017 de handgranaat hebben neergelegd in het grand café aan het Kleine-Gartmanplantsoen.

Op 24 augustus 2017 werd er ook een handgranaat achtergelaten, bij Club Abe (zie foto links en video onder) aan de Amstelstraat bij het Rembrandtplein. De recherche denkt dat dezelfde dadergroep verantwoordelijk is voor beide zaken.

Of de aangehouden verdachte ook betrokken is bij deze zaak wordt nu onderzocht. Het onderzoeksteam sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Man

Vorige week werd er een handgranaat gevonden bij een winkel in de Jan Evertsenstraat in Amsterdam-West. Woensdag bracht de politie naar buiten dat onderzoek duidelijk heeft gemaakt dat de handgranaat donderdagochtend even na 02.00 is geplaatst door een man. Hij reed weg op een scooter in de richting van de Witte de Withstraat.

Zie:

Handgranaat aan de deur van waterpijpshop (UPDATE VIDEO)

Cocktailbar dicht na vondst explosief

Handgranaat gevonden in uitgaanstraat (VIDEO)