17 leden van MC gearresteerd bij invallen (UPDATE)

Bij invallen op verschillende locaties in Zuid-Holland heeft de politie dinsdagochtend zeventien verdachten aangehouden die allemaal lid zijn van of gelieerd aan de MC Trailer Trash Travellers. Alle verdachten worden door het Openbaar Ministerie in verband gebracht met de afpersing van aan aantal leden van de Leidse motorclub Pegasus eerder dit jaar. Bij de doorzoekingen zijn onder meer vuurwapens en handgranaten gevonden.

De voorzitter van de Leidse motorclub Pegasus deed eerder zijn verhaal in het EO-programma De Vijfde Dag. Ze kregen onlangs ongeveer 25 leden van de Haagse Trailer Trash Travellers MC op bezoek. Ze moesten hun clubhuis afstaan en zich aansluiten bij Haagse MC, anders zou hun gebouw afbranden.

De politie en het Openbaar Ministerie (OM) startten hierna meteen een strafrechtelijk onderzoek naar deze MC-leden en dat heeft geleid tot de aanhouding van deze zeventien verdachten. In een aantal plaatsen in Zuid-Holland worden de woningen van de verdachten op dit moment doorzocht.

UPDATE – De politie meldt dat er bij de doorzoeking in een woning in Vlaardingen enkele vuurwapens en handgranaten zijn gevonden. In een woning in Leiden werd een kleine wietplantage ontdekt. 

Lees ook:

‘MC’s worden met geweld overgenomen’

Lees hier het hele dossier over de MC’s.