17 mannen bekenden seks met minderjarige

De politie heeft in de zaak van de minderjarige prostituee in Valkenburg zestig klanten verhoord als verdachten en zeventien hebben bekend. Ze zijn verdacht van het plegen van ontucht met een 16-jarig meisje. Dat bleek maandag op de zitting voor de rechtbank in Maastricht tegen loverboy Armin A.

Vast

De 21-jarige A. staat terecht voor aanzetten tot prostitutie. Maximaal kan hij daar vijftien jaar voor krijgen. De rechtbank besloot dat hij nog drie maanden vast moet blijven zitten. Hij wordt er niet meer van verdacht het 16-jarige meisje te hebben gedwongen zichzelf te prostitueren. A. moet gedragskundig onderzoek ondergaan in het Pieter Baan Centrum in Utrecht.

Dwang

Volgens A. ging het initiatief voor de betaalde seks uit van het meisje. Ze heeft dat ook in verklaringen tegenover de politie gezegd. A. zegt haar een beetje geholpen te hebben en soms van haar wat geld te hebben ontvangen. Klanten hebben verklaard dat ze geld aan het meisje gaven en niet aan A. Andere klanten verklaarden dat ze het gevoel hadden dat er wel sprake was van dwang. Het meisje zegt verliefd te zijn geweest op A. en door hem op het slechte pad te zijn geraakt. Het OM wacht nog met het daadwerkelijk vervolgen van de klanten tot het onderzoek naar alle manen is afgerond.

Eerdere berichten over de zaak.