1700 tips in verdwijningszaak Anne Faber

In de zaak van de verdwenen Anne Faber zijn tot vandaag zo’n 1700 tips binnengekomen bij de politie. Vooral de laatste paar dagen zijn er veel tips gemeld, aldus een woordvoerster van de politie. Ook vandaag wordt er weer volop gezocht naar de 25-jarige vrouw uit Utrecht, die sinds vrijdagavond 29 september wordt vermist. 

Bij de zoekacties vandaag zijn ook 75 medewerkers van defensie betrokken. Het gaat niet om een speciaal zoekteam.

Selfie in de regen

Tot nu toe werd gezocht in Baarn, waarvandaan Anne haar laatste berichtje stuurde (een selfie in de regen, zie foto boven), maar vooral ook in Huis ter Heide nadat een voorbijganger op dinsdag 3 oktober daar een jas had gevonden – die bleek na onderzoek van Anne te zijn. Later werd in een vijver de fiets van Anne gevonden; ook haar rugzak werd daar in de buurt aangetroffen.

Inmiddels is Huis ter Heide zo goed als uitgekamd. De politie heeft bekendgemaakt dat het zoekgebied wordt uitgebreid, het ligt verder van de gevonden sporen van de 25-jarige Utrechtse vandaan.

Op een speciale opsporingspagina van de politie wordt Anne als volgt beschreven: ‘Anne heeft op haar kin een moedervlekje. In één oor 2 oorbellen, 1 goudkleurig knopje en één ringvormige, In haar rechteroor een zelfde ringvormige. Zij droeg een donkergroene driekwart regenjas met capuchon.’ Anne Faber is 1,70 meter lang, heeft lang blond haar en blauwe ogen.