18 arrestaties bij vondst wietknipperij

Bij een inval in een schuur in het Brabantse Andel heeft de politie vaten met wietplanten aangetroffen. De politie vermoedt dat er wiet werd gedroogd en geknipt. In totaal zijn elf mannen en zeven vrouwen aangehouden in de leeftijd van 17 tot 64 jaar. De meesten uit Andel zelf. De politie Noord Oost Gelderland arresteerde woensdag in Apeldoorn een man met 90 bolletjes drugs en rolde een wietkwekerij op in diezelfde plaats. 

Onder de verdachten uit de zaak in Andel zitten ook de bewoners van het pand waar de inval werd gedaan. Verder komen de verdachten uit Den Bosch, Waalwijk, Heusden en Vlijmen.

Bij de doorzoekingen werden ook vuurwapens en een granaat aangetroffen. Omdat de politie niet zeker wist wat voor een granaat het was, moest de Explosieven Opruimingsdienst komen assisteren. Het bleek echter te gaan om een lege rookgranaat.

De politie Noord Oost Gelderland heeft woensdag in Apeldoorn een 35-jarige man uit Amersfoort aangehouden die in het bezit was van 90 bolletjes vermoedelijk harddrugs. Ook troffen de agenten een groot geldbedrag aan in de auto van de man. Hij begaf zich in een omgeving waar veel drugsverslaafden rondhangen.

In een woning in Apeldoorn trof de politie op aanwijzingen diezelfde dag een wietkwekerij aan. Er werden 210 planten gevonden en de apparatuur voor de kwekerij is vernietigd. De bewoner is aangehouden en na verhoor weer vrijgelaten.