18 jaar cel en tbs voor moord op Milly Boele

Sander V. heeft in hoger beroep 18 jaar cel en tbs opgelegd gekregen voor de moord op de 12-jarige Milly Boele. Volgens het gerechtshof in Den Haag is bewezen dat V. Boele heeft gewurgd met zijn broekriem. In 2010 kreeg hij 18 jaar en tbs opgelegd voor doodslag door de rechtbank in Dordrecht

Het Hof acht, in tegenstelling tot de rechtbank, dat ook is bewezen dat de oud-politieman Milly Boele seksueel heeft misbruikt. Toch kwam het Hof op dezelfde celstraf uit, omdat ze ervan uitgaat dat de tbs ten minste zeven jaar zal duren. Het OM eiste 25 jaar cel en tbs.

Sander V. lokte op 10 maart 2010 zijn buurmeisje mee met een verhaal over katten. In zijn huis maakte hij haar mobiele telefoon kapot en verkrachtte haar in de badkamer. Nadat hij haar met zijn riem had gewurgd, verpakte hij haar lichaam in vuilniszakken en begroef haar in zijn tuin. Daar werd het lichaam van het meisje zes dagen later opgegraven nadat de vriendin van V. zich bij de politie had gemeld.

Sander V. zegt dat hij niks heeft gepland. Daarom zou er geen sprake kunnen zijn van moord. Maar toen hij Milly Boele had meegenomen naar zijn badkamer, zou hij eerst vier joints hebben gedraaid. Hij had volgens het Hof daar de tijd om zich te bedenken, maar dat heeft hij niet gedaan.

V. en zijn advocaten bekijken nog of het zinvol is om in cassatie te gaan. Het OM gaat niet in cassatie om dat ook zij denkt dat de tbs lang zal duren.

Bekijk hier alle berichten van Crimesite over Milly Boele.