18 jaar cel geëist voor Tilburgse liquidatie

Achttien jaar cel voor moord op de 48-jarige Hakki Adnan Yesilkagit (foto). Dat eiste de officier van justitie woensdag voor de rechtbank in Breda, die zitting hield in de bunker op Schiphol, tegen Murat K. (42). Op 23 juni 2006 werd Yesilkagit doodgeschoten in de Mahlerstraat in Tilburg.

Oosterhout

Murat K. werd in 2015 aangehouden in de gevangenis in Nieuwegein. De (inmiddels overleden) getuige Hidir Korkmaz had toen belastende verklaringen afgelegd waar ook de moord op Yesilkagit in figureerde. Volgens hem was Murat K. de schutter. Tevens zou K. in 2006 een handgranaat door een raam van een huis aan de Voltastraat in Oosterhout hebben gegooid. K. heeft deze beschuldigingen ontkend.

Holleeder

Murat K. wordt door Korkmaz, en in anonieme informatie van het team criminele inlichtingen, genoemd als lid van een groep die vanuit Amsterdam moordaanslagen pleegde. Ze zouden ook opdrachten van Willem Holleeder en Dino Soerel hebben aangenomen. Kennissen van Murat K. waren volgens Korkmaz betrokken bij de moord op Willem Endstra in 2004.

Deze verdachten staan nu terecht in hoger beroep bij het gerechtshof in Amsterdam. De rechtbank sprak hen eerder vrij, vooral omdat de rechtbank de verklaringen van Korkmaz te onbetrouwbaar achtte.

Zie eerdere berichten:

Verdachte Tilburgse moord voor de rechter

Wat zeggen een vingerafdruk en een haar?

“De vriend” stuurde sms-jes voor “klusjes” (UPDATE)

‘Getuige zaak-Endstra spreekt zichzelf tegen’

‘Endstra-verdachten pleegden zes moorden’