18 jaar cel voor taximoord

De 45-jarige Wil van K. uit Geleen is door de rechtbank Maastricht veroordeeld tot 18 jaar cel en tbs met dwangverpleging voor de moord op taxichauffeur Ousman Magomadov (24). Het stoffelijk overschot van het slachtoffer werd net over de Duitse grens bij Susteren (Limburg) gevonden. 

De verlaten taxi van Magomadov werd op 9 mei 2017 aangetroffen op de vluchtstrook van de A12 bij het Zuidhollandse Zevenhuizen. Het interieur van de auto was met bloed besmeurd. Bijna 2 kilometer verderop liep Wil van K., ook hij zat onder het bloed. Hij was in Maastricht in de taxi gestapt en had in Spaubeek Magomadov met een mes doodgestoken. Daarna was hij met de taxi van het slachtoffer weg gereden. Hij strandde bij Zevenhuizen, omdat de benzine op was.

Roof

Volgens de rechtbank is roof het motief van de moord. Anders dan de officier van justitie vindt de rechter dat de verdachte het slachtoffer met voorbedachten rade heeft vermoord. Van K. heeft meerdere gelegenheden gehad zich te kunnen beraden op zijn besluit. De rechtbank legde om die reden dan ook een hogere gevangenisstraf op dan door de officier van justitie was geëist. Het OM had 2 weken geleden 15 jaar plus tbs met dwangverpleging gevorderd.