18 jaar cel voor Wageningse gifmoord

De rechtbank in Arnhem heeft de 55-jarige Nasr S. veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 jaar voor de moord op zijn echtgenote Marian Heij in Wageningen. Het 60-jarige slachtoffer overleed op 13 mei 2012 in het ziekenhuis in Nijmegen. De zaak is ook wel bekend als de Wageningse gifmoord.

In het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen ontdekken de artsen al snel dat de vrouw is vergiftigd en nog diezelfde avond wordt haar echtgenoot Nasr S. aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van Marian Heij. Uit onderzoek blijkt dat de vrouw is overleden door vergiftiging met de chemische stof azide.

De stof azide werd later ook gevonden in een fles Berenburg. Marian Heij zou in de maanden voor haar dood vaak ziek zijn geweest als ze thuis iets had gegeten of gedronken. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) leed Nasr S. een dubbelleven. Hij had meerder relaties met andere vrouwen en was uit op het geld van het slachtoffer.

Marian Heij had in de afgelopen jaren steeds haar testament laten veranderen zodat Nasr S. de enige erfgenaam was geworden. Volgens de rechtbank is moord bewezen en moet S. 18 jaar de cel in. Deze straf is conform de eis van het OM.