18 jaar cel voor zuurgooier

In Belgie is de Nederlandse zuurgooier, Jelle F. veroordeeld tot een celstraf van achttien jaar en TBS voor poging tot moord. Hij moet ook een schadevergoeding van 2,3 miljoen euro betalen aan het slachtoffer.

Jelle F. (44) gooide in februari 2015 zoutzuur op Marina Tijssen (53). Zij was als poetsvrouw aan het werk in een Delhaize supermarkt in Antwerpen. Ze raakte zwaar verminkt. Het Brusselse Openbaar Ministerie eiste een gevangenisstraf van 20 jaar tegen Jelle F.

Jachtmes

De man gebruikte een zware gootsteenontstopper die hij over de Vlaamse vrouw spoot. De rechter overwoog in zijn vonnis dat uit zijn manier van handelen, uit de keuze van het gebruikte product en uit de keuze van het lichaamsdeel waarop hij zijn aanval richtte, blijkt dat Jelle F. zeer goed wist dat zijn aanval dodelijk kon zijn en dat hij dat ook aanvaard heeft. Bij zijn arrestatie bleek hij in bezit van een jachtmes, handboeien, een bivakmuts en vijf pakken snelbinders. Wat hij daarmee van plan was, is nooit echt duidelijk geworden