18 jaar geëist in verdwijning Henk Peters

De officier van justitie in Arnhem heeft 18 jaar cel geëist tegen Frans J. (41) uit Oosterbeek, die terechtstaat voor moord op amateurfotograaf Henk Peters uit Doorwerth. Het lichaam van Peters is niet gevonden. Justitie rekent het de verdachte aan dat hij heeft ontkend maar is blijven zwijgen en geen uitleg heeft willen geven over hoe hij aan persoonlijke bezittingen van Peters is gekomen. De advocaat van J. heeft vrijspraak gevraagd.

Peters verdween in de koninginnenacht van 2009 na een concert van Kane in Arnhem.

Frans J. heeft geen uitleg gegeven over hoe het kan dat er in zijn auto bloedsporen van, waarschijnlijk, Peters zijn gevonden.

J. had ook onder meer sleutels en het rijbewijs van Peters verborgen gehouden. Verder vond de recherche een vuurwapen en een geheugenkaartje uit het fototoestel van Peters. Voor en na de verdwijning van Peters zocht J. op internet naar woorden als ‘nekschot’, ‘kogel door hoofd’ en ‘verrottingsproces’.

De advocaat van de verdachte, Frank van Ardenne, stelde dat Peters na zijn verdwijning op Koninginnenacht 2009 nog in leven is gezien, gekleed als linedancer. Van Ardenne: ‘Het is niet uitgesloten dat Peters zelfmoord heeft gepleegd of dat hij bijvoorbeeld een ongeluk heeft gehad.’

Hij heeft vrijspraak gevraagd omdat er nu eenmaal geen wettig en overtuigend bewijs is voor een moord.

De uitspraak van de rechtbank in Arnhem is over twee weken.

Lees ook:

Moordzaak zonder lijk gaat verder.