18 jaar voor uitlokking moord

De 52-jarige Mahmut B. is in hoger beroep veroordeeld tot achttien jaar cel voor het uitlokken van moord. Hij heeft zijn vrouw, Semra K. (52), gedwongen Ramazan Korkmaz dood te schieten. Het 44-jarige slachtoffer zou de minnaar zijn geweest van de vrouw. 

De vrouw schoot Korkmaz dood op 1 februari 2013 toen hij in Vlaardingen uit de moskee kwam. De vrouw werd daarvoor veroordeeld tot twaalf jaar cel.

Naaktfoto’s

Mahmut B. heeft zijn vrouw gedwongen de moord te plegen. Dat deed hij onder andere door naaktfoto’s van haar te maken en te dreigen deze te verspreiden. Ook mishandelde en verkrachtte hij de vrouw. Ze werd met een riem geslagen en op bed vastgebonden. Ook dreigde hij haar of haar vier kinderen dood te schieten als zij haar minnaar niet zou vermoorden. B. had ook het vuurwapen geregeld waarmee zijn vrouw het slachtoffer uiteindelijk dood schoot.

Het vonnis is gelijk aan de strafeis van het Openbaar Ministerie. Door de rechtbank werd Mahmut B. veroordeeld tot twaalf jaar. De straf in hoger beroep is dus klink hoger uitgevallen.

De uitspraak staat hier.