18 jaar voor moord op de Putsebocht in Rotterdam

De rechtbank in Dordrecht heeft dinsdag Sybran B. (33) veroordeeld voor moord op de Rotterdammer Orcino “Enchi” Alberto (30, foto) op de Putsebocht in Rotterdam op 6 november 2019. De Rotterdammer krijgt een celstraf van 18 jaar. Voor de rechtbank staat vast dat hij Alberto op 6 november 2019 met 14 schoten om het leven heeft gebracht.

Vriendschapsverzoek

Het slachtoffer bevond zich in een auto waarvan de deuren en ramen dicht waren. Op het moment dat de schutter op hem af kwam had hij geen kans meer om weg te komen. De schietpartij vond plaats op de openbare weg middenin een druk bewoonde woonwijk.

De aanleiding voor de liquidatie zou een ruzie zijn over een vriendschapsverzoek en het sturen van berichten op Facebook van de zijde van Alberto aan de partner van B.. De rechtbank rekent het de verdachte erg aan dat hij – als dit het daadwerkelijke motief zou zijn  – om een zo’n futiele aanleiding naar een wapen heeft gegrepen.

Proceshouding

De rechtbank vindt het voor de familie extra pijnlijk dat B. geen verantwoordelijkheid heeft genomen voor zijn daad. Hij heeft de schuld op het slachtoffer proberen af te schuiven door vol te blijven houden dat hij niet anders kon dan het slachtoffer van dichtbij dood te schieten.

Bovendien lijkt de verdachte de situatie vooral erg te vinden voor zichzelf, stelt de rechtbank. De rechtbank zegt dat enige vorm van oprechte spijt ten aanzien van het slachtoffer en zijn nabestaanden niet bij hem is waargenomen.

Volgens de rechtbank lijkt B. zich niet te realiseren dat hij iemand het leven heeft ontnomen en wat voor onpeilbaar verdriet dit voor de nabestaanden is.

Zie alle berichten over de zaak.