18 jaar voor huurmoord op vriend

De 28-jarige Toos van V. is donderdag veroordeeld tot achttien jaar cel voor opdracht geven voor de moord op haar vriend Ernesto Pistone. De rechtbank in Den Bosch vindt bewezen dat zij hem door Eindhovenaren Fatih M. (26) en Serdar A. (27) liet doodschieten.

Minnaar

Deze twee werden veroordeeld tot respectievelijk achttien en negentien jaar. De nieuwe minnaar van e vrouw speelde volgens de rechtbank ook rol: de 27-jarige Jeffrey E. uit Almelo, kreeg achttien jaar celstraf. Pistone is op 27 februari 2014 neergeschoten voor zijn huis toen hij net tien dagen vrij was uit de gevangenis wegens drugsdelicten.

Sms-contacten

Volgens de rechtbank is de moord tevoren helemaal uitgedacht door onder meer Toos van V.. De vier verdachten hadden voor en na de moord op Pistone veel telefonisch en sms-contact met elkaar en hadden speciaal voor de moord mobiele telefoons gekocht. Bij de afscherming van de nummers maakte Van V. een fout en zo kwam de politie er toch achter dat er telefoonverkeer was geweest. Er was ook een polis voor een levensverzekering afgesloten door Van V. Dat stuk werd gevonden bij één van de schutters thuis.

Zie ook:

Eis: 20 jaar voor liquidatie vriend

Alle berichten over de zaak.