18 jaar voor moord Yaacoubi

Amersfoorter John S. (52) is donderdag door het gerechtshof in Den Bosch tot achttien jaar celstraf veroordeeld voor het doodschieten van Mohamed Yaacoubi uit Breda in 2002. Yaacoubi's lichaam werd in oktober 2002 gevonden in een auto bij visvijver Ekkersweijer in Son. Hij was door meerdere kogels om het leven gebracht. Yaacoubi werkte in de productie van xtc.

Bestelbus

Volgens het hof liep S. op een ochtend naar de bestelbus van Yaacoubi om direct het vuur te openen. Hij schoot de Bredanaar daarbij door zijn hoofd. S. kwam pas in beeld toen in 2008 zijn dna in een databank werd opgenomen. Er bleek een match te zijn met dna dat op een sigarettenpeuk was gevonden, enkele tientallen meters van de bestelbus van Yaacoubi. Het hof rekende ook de verklaring van een anonieme getuige tot het bewijs. 

Koelbloedig

S. heeft altijd ontkend de dader te zijn. Zijn advocaat suggereerde dat er een andere dader in beeld zo moeten komen. Maar het arrest spreekt van een koelbloedige liquidatie in opdracht door S.. De straf komt overeen met de eis van justitie en de straf die de rechtbank eerder oplegde.