18-jarige Nederlander vast om schietpartij Marbella

Er zit in het Zuidspaanse Marbella al enige maanden een 18-jarige Nederlander vast op verdenking van poging tot doodslag bij een schietpartij. Deze week schrijven Spaanse media daarover nadat de politie dit naar buiten heeft gebracht.

Ziekenhuis

De schietpartij zou in september hebben plaatsgevonden in een woning in Marbella. De politie vermoedt dat het gaat om een conflict in de hasjhandel. Het onderzoek is begonnen nadat in september twee mannen zich met schotwonden meldden bij een ziekenhuis in Marbella. Er zou in de woning een schietpartij hebben plaatsgevonden waarbij vier mannen betrokken waren: twee mannen van 29 en 25 met de Spaanse nationaliteit en de 18-jarige Nederlander en een 43-jarige Pool.

Heuptasje

De schietpartij vond plaats binnenin de woning aan de Camino de Santiago de Marbella maar eindigde op de openbare weg. Nadat de twee Spanjaarden zich bij het ziekenhuis hadden gemeld arresteerden agenten arresteerden in het huis de ook gewonde Nederlander en de Pool, die overigens geen schotwonden hadden. De twee werden aangehouden terwijl ze op de vlucht sloegen.

Bij het huis werden een bivakmuts, handschoenen, een kluis met 5.000 euro, twee pistolen en bebloed heuptasje gevonden. Later troffen de agenten ook 36 balen hasj met een totaalgewicht van 1.223 kilo en bijna 8.000 euro aan cash. Volgens de politie had de Nederlander een pistool proberen te verstoppen in de reinigingsinstallatie van het zwembad.

Opslaglocatie

Volgens de politie werd het huis gebruikt als opslaglocatie voor de hasjhandel door de Pool en de 18-jarige Nederlander en diens vader. De politie gaat ervan uit dat de Spanjaarden probeerden de hasj weg te halen en daarbij op de Pool en de Nederlander waren gestuit die de stash bewaakten.

De Spanjaarden worden verdacht van drugshandel en wapenbezit. De Nederlander is verdacht van poging tot doodslag. Alle vier de mannen zitten nog vast.