18 maanden geëist tegen kompaan Gwenette M.

Het Belgische Openbaar Ministerie heeft 18 maanden cel geëist tegen Naserdine T., die lid is van een criminele organisatie in Borgerhout, België, die bekend staat als ‘The Turtles’. Bij een huiszoeking in 2009 werd er 1,5 kilo cocaïne in zijn huis gevonden. Uit het onderzoek dat daarop volgde bleek dat hij handelde in cocaïne, cannabis en heroïne. Dat schrijft de Belgsiche krant Het Nieuwsblad.

The Turtles zouden zouden nauwe banden hebben met de organisatie van de Amsterdamse crimineel Gwenette M.. De zaak kwam aan het rollen toen de politie de auto doorzocht waarin Naserdine T. samen met Samir K. en Mohamed A. reed. Ze bleken duizenden euro’s contant geld op zak te hebben. Ook vonden ze 0,7 gram cocaïne, die T. nog probeerde te verstoppen.

De politie besloot het huis van T. te doorzoeken, daarbij werd 1,5 kilo cocaïne en een kilo mengpoeder gevonden. Justitie denkt dat de drie flink geld verdienen met de handel in drugs. In een kluis van T. vindt de politie documenten waaruit zou blijken dat T. voor meer dan een half miljoen aan juwelen heeft gekocht. Ook zou hij vastoged in Marokko bezitten en een Audi A8 en een BMW in de garage hebben staan.

Ondergedoken

T. zegt dat hij niet handelde in drugs. De cocaïne die in zijn huis is gevonden, zou hij tijdelijk in bewaring hebben voor ene Ali uit Marokko.

Het OM eiste naast 18 maanden cel ook een boete van 5500 euro voor T.. Samir K. en Mohamed A. kunnen 15 maanden de cel in en het OM wil dat zij ook 5500 euro betalen.

T. was niet aanwezig op de zitting omdat hij ondergedoken is. Zijn naam zou voorkomen op een dodenlijst die in de Amsterdamse onderwereld zou circuleren. The Turtles zouden achter een diefstal van 200 kilo coke in de haven van Antwerpen zitten.

De Amsterdammers stuurden een huurmoordenaar naar het Belgische Borgerhout, de thuisbasis van The Turtles. Leden van de Belgische organistie werden beschoten en een familielid van een van hen is een week gegijzeld. Voor hem is losgeld betaald. Hoe hoog dat bedrag was, is niet bekend, maar het zou gaan om meer dan 750.000 euro.

Staatsliedenbuurt

Op 18 oktober wordt de Amsterdammer Najim Bouhbouh in Antwerpen geliquideerd. Hou zou de rechterhand van Gwenette M. zijn, die weer nauwe banden met The Turtles onderhoudt. Sinds de moord zijn verschillende leden van The Turtles in het buitenland ondergedoken.

Volgens de Belgische kant Het Nieuwsblad was de dubbele moord in de Staatsliedenbuurt eind december een vergelding voor de moord op Bouhbouh.

De zaak tegen T. en de twee medeverdachten wordt op 3 mei voortgezet. De advocaten willen dan aantonen dat de huiszoeking niet rechtsgeldig was.

Lees ook:

Gwenette M. opnieuw aangehouden

Gwenette M. droeg kogelwerend vest

De kat met negen levens

‘Gwenette gaat geen 16 mio betalen’

Rekensommetjes met Gwenette M.