1822 kilo cocaïne aangetroffen in vrachtwagen bij Barendrecht

De politie en douane hebben zaterdag na een tip bij Barendrecht 1822 kilo cocaïne aangetroffen in een vrachtwagen met Belgisch kenteken. Toen agenten de deuren van de zeecontainer openden, vielen honderden blokken cocaïne op straat. Een 28-jarige Roemeense chauffeur is aangehouden, meldt het OM in een persbericht.

Na een tip dat er een partij drugs vanuit België onderweg was naar Nederland werd zaterdag ter hoogte van Barendrecht een vrachtwagen met Belgisch kenteken van de snelweg gecontroleerd. Het Team Bijzondere Bijstand (TBB) van de douane werd vervolgens opgeroepen om de vrachtwagen richting een beveiligd terrein in de Rotterdamse haven te rijden. Uiteindelijk werden daar 1815 pakketten met een nettogewicht van 1822 kilo cocaïne geteld.

De straatwaarde van de drugs bedraagt volgens het OM ruim 191 miljoen euro. De partij is inmiddels vernietigd.

De vrachtwagen werd bestuurd door een 28-jarige Roemeen. Hij is aangehouden en wordt dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie, heeft de zaak verder in onderzoek.