19.000 euro vals geld en 250 gram coke tijdens controle Schiphol

De Koninklijke Marechaussee heeft vrijdagavond twee mannen van 29 en 30 uit Amsterdam aangehouden voor drugs en vuurwapenbezit. In hun auto werd 250 gram cocaïne en voor 19.000 euro aan vermoedelijk vals geld gevonden.

Een auto met daarin twee mannen werd door de Marechaussee gecontroleerd naar aanleiding van opvallend rijgedrag bij de Koetsierstraat op Schiphol. De 30-jarige bestuurder bleek onder invloed en werd aangehouden.

Tijdens de doorzoeking van de auto troffen de marechaussees in een rugzak van de bijrijder 19.000 euro aan vals geld en een halve pond cocaïne aan. Beide mannen zijn daarop aangehouden. Nadat het duo was weggebracht zagen de marechaussees nog een geladen revolver op straat liggen. Dit vuurwapen is in beslag genomen en onderzocht door de forensische recherche.

Naar aanleiding van de aanhoudingen voor de drugs en het vuurwapen zijn zaterdag in vier woningen huiszoekingen gedaan. Daarbij werd nog 2.000 euro aan vals geld ontdekt en een opbergbox voor een vuurwapen. De Marechaussee op Schiphol doet verder onderzoek.