19 arrestaties in Haagse Schilderswijk

Een speciaal team dat criminele jongeren opspoort van de politie in Den Haag heeft de afgelopen week 19 verdachten gearresteerd. Er zijn verdachten opgepakt van onder meer inbraken, een gewelddadige overval en brandstichting.

Ook zijn er twee vrouwen aangehouden voor zakkenrollen en twee jongens voor het stelen van fietsen. Volgens de politie is er een vaste kern van jongeren die voor overlast zorgt in de Schilderswijk. Zij trekken andere jongeren aan die met hen meedoen.

De politie zette daarom een speciaal team op dat probeert de jonge criminelen te isoleren en zo uit de criminaliteit te halen. Ook wil het team het vertrouwen van buurtbewoners vergroten, zodat zij vaker aangifte willen doen. Volgens de politie zijn er veel bewoners die bang zijn en daarom niet met de politie willen praten. Daarnaast neemt de politie statussymbolen als dure auto’s en huizen in beslag.

Met deze aanpak is zo’n twee jaar geleden begonnen. De criminaliteit neemt inmiddels weer toe, omdat jongeren die eerder werden opgepakt hun straf hebben uitgezeten. Zij komen daardoor weer terug in de wijk.