19 doden bij vuurgevecht tussen politie en drugskartel in Mexico (VIDEO)

Bij een vuurgevecht in het Mexicaanse dorp Villa Unión zijn zaterdagmiddag vijftien leden van een drugskartel en vier politieagenten om het leven gekomen. Nog eens zes agenten raakten gewond bij de confrontatie. Een onbekend aantal mensen wordt nog vermist.

Cártel Del Noreste

De bendeleden kwamen met twaalf bestelbusjes het dorp binnen en schoten op de politie, het stadhuis, de kerk en verschillende huizen. De gouverneur van de grensstaat Coahuila de Zaragoza zegt dat er ruim een uur geschoten is. Het stadhuis van Villa Unión is doorzeefd met kogelgaten. Na het gevecht zijn veertien voertuigen en twaalf vuurwapens in beslag genomen. De gouverneur denkt dat de schutters leden zijn van het Cártel Del Noreste, dat de laatste tijd vaker botst met de politie.

Geweldsgolf

De Mexicaanse president Andrés López Obrador wees vrijdag nog alle buitenlandse hulp af bij het bestrijden van de drugskartels die het land teisteren. Volgens hem is Mexico prima in staat om de drugsbendes zelf aan te pakken, maar na enkele recente geweldsuitbarstingen zijn er twijfels over de uitspraken van de president.