195 kilo coke en heroïne gepakt

Bij twee drugsvangsten is een kleine 200 kilo harddrugs in beslag genomen. In het Brabantse Drunen werd 88 kilo heroïne gevonden en in Rotterdam werd 107 kilo cocaïne ontdekt. De totale straatwaarde bedraagt 7,5 miljoen euro.

De heroïne zat verstopt in de assen van een vrachtwagen die de politie aantrof in een loods aan de Lipsstraat in Drunen. De drugsvangst was al in maart maar kwam vandaag pas naar buiten tijdens de rechtszaak tegen de twee verdachten.

WC-bezoek

In de loods hield de politie de Iraanse chauffeur van de vrachtwagen aan en een 53-jarige medeplichtige uit Arnhem, schrijft het Brabants Dagblad. De twee mannen maken waarschijnlijk deel uit van een internationaal opererende bende. In Duitsland zijn afgelopen jaar ook twee Iraanse vrachtwagens aangehouden waar heroïne in de assen was verstopt. Op de ladingspapieren stond ‘rozijnen’ vermeld. De heroine werd bij toeval ontdekt. Toen een van de verdachten naar de wc moest, stapte hij per ongeluk het pand van de buren binnen, waar een inbraakalarm af ging.

Waalhaven

Bij een containerbedrijf in de Waalhaven is afgelopen woensdag 107 kilo cocaïne ontdekt, zo maakte het OM vandaag bekend. De pakketten met drugs zaten verstopt in het plafond van een lege container. De container was een paar dagen daarvoor aangekomen in de haven van Rotterdam en was geladen met bananen. De cocaïne is in beslag genomen en vernietigd.