2,6 ton cocaïne ‘voor Nederland’ (UPDATE)

In Colombia heeft de politie woensdag dichtbij de hoofdstad Bogotá 2,6 ton cocaïne in beslag genomen, aldus Colombiaanse media. De ontdekking werd gedaan in een bar in het plaatsje Funza. Er zijn drie mensen aangehouden. De politie heeft bekend gemaakt dat de drugs op het punt stonden te worden verscheept naar Portugal, Frankrijk en Nederland. In Ecuador is 76 kilo cocaïne gepakt die met de KLM naar Amsterdam moest worden vervoerd. 

Jungle

Het Colombiaanse onderzoek zou hebben uitgewezen dat de cocaïne afkomstig was uit het junglegebied in het zuiden van het land. Het was eigendom van de zogehetenRastrojos. Die groep is een verre nazaat van het eens machtige Cali-kartel en de laatste jaren flink aangepakt door de arrestatie van de leidende figuren en is kleiner dan de concurrent Los Urabeños. Er opereren steeds vaker Mexicaanse kartels in Colombia.  

Container

Op het vliegveld van Guayaquil in Ecuador zijn vier personen aangehouden die te maken zouden hebben met ruim 76 kilo cocaïne, die naar Amsterdam had moeten worden vervoerd. De vier werkten op de luchthaven en werden gefilmd door bewakingscamera's toen zij de cocaïne vanuit een vrachtwagen aan boord van KLM-vlucht 755 wilden brengen. De drugs waren verstopt in een bagage-container die aan de onderzijde een geheime ruimte bleek te bevatten.