2 agenten beschuldigd van verkrachting tiener

Eddie Martins en Richard Hall, beiden agent van de New York Police Department, worden verdacht van de verkrachting van een 18-jarig meisje. Dat zou zijn gebeurd in een bestelbus van de politie nadat de tiener was opgepakt voor het in bezit hebben van marihuana en medicijnen tegen paniekaanvallen. 

Het meisje, dat op twitter actief is onder de naam Anna Chambers, zou – met de handboeien nog om – onder andere gedwongen zijn tot orale seks nadat de politiebus op een parkeerplaats van een Mexicaans restaurant was gestopt. De agenten ontkennen niet seks te hebben gehad met het meisje, maar volgens hen gebeurde dat met haar instemming. Na 40 minuten werd het meisje uit de bus gezet; er werd geen aanklacht tegen haar ingediend voor drugsbezit. De moeder van Chambers heeft haar daarna direct naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek.

Geschorst

Martins en Hall zijn inmiddels geschorst. Hun advocaat wijst op de provocerende foto’s en berichten die het meisje eerder op twitter zou hebben geplaatst. Die zouden er op duiden dat ze op zoek was naar seks, aldus de advocaat. Als de agenten schuldig worden bevonden riskeren ze een celstraf van maximaal 25 jaar.