2 doden door 2 misdrijven (UPDATE)

Dit weekeinde zijn twee mannen omgekomen door een misdrijf. Een 57-jarige man werd zaterdag dood aangetroffen in zijn woning aan de Weegbreestraat in Soest. Vanmiddag is in een privé parkeergarage aan de Rubensstraat in Den Haag het stoffelijk overschot gevonden van een ook 57-jarige man. 

Het slachtoffer in Den Haag is een Hindoestaanse man, die in de buurt woonde. Een buurtbewoner meldt aan de Telegraaf  dat de man onderaan de trap van de parkeergarage werd gevonden door een buurjongen. ‘Iets verderop lag allemaal gereedschap met bloed. Rondom zijn hoofd lagen spijkers’, aldus de getuige.

Plas met bloed

De 57-jarige man in Soest werd door een buurman gevonden. Hij werd gealarmeerd door familie van het slachtoffer. Toen de buurman de flat binnen ging vond hij de man in een plas met bloed. De buurman verklaarde tegenover RTV Utrecht dat hij direct dacht dat er sprake was van een misdrijf. De politie, die vandaag de hele dag onderzoek heeft gedaan in en rond de woning van het slachtoffer, bevestigde vanmiddag dat de man van Chinese komaf inderdaad door een misdrijf is omgebracht.

UPDATE: Afgelopen nacht is er een inval geweest in de woning onder de flat van het slachtoffer in Soest, zo meldt het AD. De bewoners waren niet thuis, volgens buurtbewoners.

Ook de Hindoestaanse man in Den Haag is door een misdrijf om het leven gekomen, zo meldde de politie vanmiddag.