2 jaar cel voor voorbereiden seks met kind

Een 52-jarige man uit Lubbeek in België is woensdag door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf. De rechtbank oordeelde dat de man schuldig is aan het voorbereiden van seks met een jong kind. De zaak is bekend geworden door het programma Undercover in Nederland van journalist Alberto Stegeman.

 

De verdachte had op internet een bericht geplaatst waarin hij aangaf op zoek te zijn naar een jong kind dat hij wilde misbruiken. Hierop werd gereageerd door undercoverjournalist Alberto Stegeman. Er ontstond e-mailcontact tussen de twee. Toen Stegeman aangaf dat hij wel een – door hem verzonnen – meisje in Duitsland kende, spraken de twee met elkaar af. Tijdens de ontmoeting werden concrete plannen gemaakt voor het misbruik van het kind. De beelden hiervan waren allemaal te zien op tv.

Op 29 december 2011 kwam de man naar Nederland met de bedoeling door te rijden naar Duitsland waar hij seks wilde hebben met het kind. De verdachte had die dag een aantal seksartikelen bij zich en een afgesproken geldbedrag. De door Stegeman gealarmeerde politie pakte de man tijdens deze ontmoeting op.

Volgens de rechtbank was er geen sprake van uitlokking door de journalist. De man is veroordeeld voor het voorbereiden van seks met een kind. Hij moet twee jaar zitten.