2 mannen opgepakt voor Haagse liquidatie

De politie heeft 2 mannen van 35 en 27 jaar oud aangehouden. Ze worden verdacht van het medeplegen van de liquidatie van de 39-jarige Farid Souhali (foto) op 17 april 2017. Die werd die dag rond 23.20 in zijn auto doodgeschoten op een parkeerplaats aan de Sylvain Poonsstraat in Den Haag.

Farid Souhali, afkomstig uit Houten en vader van drie kinderen, rijdt op Tweede Paasdag in zijn Citroën kriskras door Nederland en Duitsland. Hij heeft die dag allerlei afspraken. Officieel heeft Souhali een autoverhuurbedrijf, maar in de praktijk houdt hij zich bezig met drugshandel. ’s Avonds parkeert hij omstreeks 23.00 zijn auto op een relatief druk parkeerterrein bij een vestiging van Basic Fit aan de Sylvain Poonsstraat in Den Haag.

Grijze Peugeot

Kort daarna draait een grijze Peugeot 308 de parkeerplaats op. De auto met twee inzittenden rijdt eventjes rond en vinden dan waarvoor ze zijn gekomen: Farid Souhali in zijn Citroën. De auto van Souhali wordt klem gezet en een man tussen de 25 en 30 jaar met een grijs vest aan en een petje op vuurt met een automatisch wapen een salvo af. Kogels vliegen in het rond. De Citroën en een daarnaast geparkeerde Volkswagen Polo worden doorzeefd. Farid Souhali heeft geen schijn van kans en sterft ter plekke.

Antilliaanse komaf

Er zijn verschillende getuigen op het parkeerterrein aanwezig die een goed signalement kunnen geven van zowel de schutter als de bestuurder van de Peugeot. Beide mannen zijn waarschijnlijk van Antilliaanse komaf. 

In oktober 2017 werd in de gevangenis van Dordrecht de 31-jarige Aziz Z. aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de liquidatie van Souhali. Deze man is inmiddels geen verdachte meer in de zaak.