2 miljoen euro aan crystal meth in spookwoning

De politie in Rotterdam heeft in een appartement in Zuidwijk 13 kilo crystal meth aangetroffen. Ook vond de politie een vuurwapen, een geluidsdemper en munitie in de woning. Er is een 52-jarige Colombiaan aangehouden. De drugs zouden een straatwaarde van ruim 2 miljoen euro hebben.

De woning kwam op de radar van de politie omdat er niemand officieel ingeschreven stond, maar er toch iemand leek te wonen. Er kwamen ook regelmatig verschillende personen langs met grote tassen.

Cash

Omdat de politie vaker heeft gezien dat dergelijke spookwoningen worden bewoond door criminelen die de huizen gebruiken voor handel in drugs waarbij ook veel cash en vuurwapens zijn gemoeid, werd besloten het appartement in Zuidwijk te doorzoeken.

Spookwoningen

Bij spookwoningen gaat veelal om dure luxe appartementen die via verhuurbemiddelingsbedrijven worden aangeboden. De huur van duizenden euro’s wordt contant afgerekend. De werkelijke bewoner wordt niet aangemeld bij de gemeente zodat hij anoniem blijft. En vaak gaat het om appartementen in woontorens waar weinig sociale contacten zijn tussen bewoners.

Het vuurwapen met munitie dat in de spookwoning werd gevonden.