2 tips over aanslag woonboot – mogelijk vergissing

De politie heeft twee tips gekregen over de explosie op een woonboot in Wormer, waarbij een man om het leven kwam. Het regionale tv-programma Bureau Noord-Holland besteedde maandag aandacht aan de zaak. Mogelijk gaat het om een vergissing; de broer van de man die bij de ontploffing om het leven kwam, staat zowel zakelijk als privé op het adres van de woonboot ingeschreven.

Een 51-jarige vrouw raakte zwaargewond en ligt in het ziekenhuis. Het is nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd, maar de politie houdt ernstig rekening met een aanslag. Op de woonboot lag een tweede explosief, dat niet is geëxplodeerd.

De boot is dinsdag weggesleept voor onderzoek. Een duikteam doorzocht maandag rond de woonboot, maar vond geen bruikbare aanwijzingen.

Persoonsverwisseling

Mogelijk is de aanslag een persoonsverwisseling. RTV Noord-Holland meldde woensdag dat de broer van het omgekomen slachtoffer zowel zakelijk als privé op het adres van de woonboot stond ingeschreven. Hij heeft een vakantiewoning in de buurt, maar daar mag officieel niemand worden ingeschreven.

Er zijn geruchten dat beide broers in het verleden ‘kortstondig’ lid zouden zijn geweest van motorclub Satudarah, dat kan de politie niet bevestigen. Buurtbewoners zeiden eerder al dat er in het verleden regelmatig leden van de motorclub op de woonboot te vinden waren.

De politie kan de persoonsverwisseling ook niet bevestigen ‘Het onderzoek is pas drie dagen oud. We zijn nog in een te vroeg stadium om daar iets over te zeggen’, aldus een woordvoerder.