20.000 euro beloning voor tip moord Belg

Het Openbaar Ministerie looft 20.000 euro uit voor de gouden tip in het onderzoek naar de moord op de 29-jarige Belg Samir el Bartali, die 29 december op de Socratesstraat in Rotterdam-Zuid werd vermoord.

Compositietekening

Dat gebeurde even voor 22.30 op de Socratesstraat bij de woning van El Bartali. De schutter rent naar een klaarstaande auto. Van de bestuurder van deze vluchtauto is nu een compositietekening.

Drugshandel

Samir was vanuit België ondergedoken in Rotterdam. Hij moest in België een straf uitzitten voor de drugshandel. Zijn schuilnaam in Nederland was Ibrahim Amouissa. Hij kwam regelmatig in een shisalounge op de Schieweg.

Djellaba

Buitenshuis was Samir altijd westers gekleed. In huis droeg hij geregeld een traditionele djellaba. Op 29 december is hij in zijn djellaba op straat neergeschoten. De politie vraagt zich af waarom hij buiten was in zijn djellaba.

Dreads

Getuigen hebben verteld dat er vlak na het schietincident een ‘Antilliaanse man met dreads en gouden tanden’ op de Socratesstraat stond die aan een andere getuige vertelde dat hij het schieten had gezien. Ook zou hij de schutter in een donkere auto hebben zien stappen.

De politie wil deze man graag spreken.

Zie:

Geliquideerde man is Belgische drugscrimineel

Slachtoffer schietpartij Rotterdam overleden (UPDATE)