20.000 euro voor tip liquidatie Den Haag (UPDATE)

Het Openbaar Ministerie in Den Haag looft 20.000 euro uit voor de tip die leidt naar de oplossing van de moord op “Farid” (39) op maandagavond 17 april omstreeks 23.20. Het slachtoffer zat in zijn auto op een parkeerplaats aan de Sylvain Poonstraat in Den Haag.

Antilliaanse man

De vermoedelijke dader reed met hoge snelheid weg over de Laan van Wateringseveld richting de Wippolderlaan. De politie heeft een compositietekening van de dader naar buiten gebracht.

Die tekening is gemaakt op basis van een getuigenverklaring. De verdachte is een kale man, tussen de 25 en 35 jaar oud, met een breed hoofd en vermoedelijk van Antilliaanse afkomst. Onderzoek naar de dood van Farid leidde nog niet naar een verdachte, aldus de politie.

Afspraak

De 39-jarige Farid (foto) woonde in Houten en is vader van drie kinderen. De politie geeft zijn achternaam niet vrij. Volgens zijn omgeving was Farid een sociale en vriendelijke man. Op papier runt hij een autoverhuurbedrijf maar volgens de politie is hij in werkelijkheid bezig met illegale activiteiten.

Op Tweede Paasdag 2017 pikte Farid een vriend op in Utrecht. Samen reden ze naar Den Haag. Rond 22.40 zetten ze – na een stop bij het Total tankstation aan de A12 – koers richting Den Haag. Daar hadden ze nog een afspraak. De politie zegt niet met wie en waar. Tegen 23.00  arriveerde Farid in de auto op de parkeerplaats aan de Sylvain Poonsstraat, het parkeerterrein van sportschool Basic Fit.