20 nieuwe verdachten voor verdwijning ‘Maddie’

Scotland Yard heeft 20 nieuwe verdachten voor de verdwijning van Madaleine McCann op het oog. De politiedienst heeft het hele dossier nog eens bekeken en kwam nog 20 personen tegen die volgens Scotland Yard nog eens ondervraagd moeten worden. De politie in Portugal, waar het meisje verdween, wil de zaak echter niet heropenen.

Het destijds driejarige Britse meisje verdween in 2007 toen ze met haar ouders op vakantie was in het Xuid-Europese land. Na een paar jaar werd het onderzoek gesloten omdat de Portugese politie geen aanknopingspunten meer zag.

Scotland Yard nam de afgelopen jaren het dossier nog eens door, en kwam tot de conclusie dat 20 verdachte personen niet ondervraagd werden. 'En er zijn ook nog een aantal forensische zaken die nader onderzocht moeten worden', aldus Hamish Campbell, de hoofdinspecteur van Scotland Yard.

De Portugese politie zegt de zaak echter alleen te kunnen heropenen als er nieuwe bewijsstukken zijn, en die zijn er niet. Scotland Yard heeft niet de bevoegdheid om zelf een onderzoek te starten in Portugal, maar hopen de Portugezen er wel van te kunnen overtuigen dat een verhoor nieuw bewijs kan opleveren.

Vorig jaar zei de Engelse politiedienst al dat er voldoende aanknopingspunten waren om de zaak te heropenen, maar dat overtuigde de Portugezen niet.