20 schoten op coffeeshop in Den Bosch

De coffeeshop Chip ’n Dale in Den Bosch is in de nacht van donderdag op vrijdag rond half vijf zeker twintig keer beschoten. Waarschijnlijk gebruikte de schutter een automatisch wapen. Er was op dat moment niemand in de coffeeshop aanwezig en er zijn geen gewonden gevallen.

De coffeeshop bevindt zich in de Hinthamerstraat. Zo’n tien minuten na de schietpartij werd niet veel verder, in de Concordialaan, een uitgebrande auto gevonden met daarin kogelwerende vesten. Het gaat mogelijk om de vluchtauto.

Motief onduidelijk

De politie is op zoek naar getuigen. Ook wordt er naar sporen gezocht; de Hinthamerstraat was enkele uren afgesloten maar het onderzoek buiten is afgerond. Er wordt vrijdagochtend nog wel in de coffeeshop onderzoek gedaan naar sporen. In de pui van het gebouw zitten zo’n twintig kogelgaten.

Het is onduidelijk waarom de coffeeshop is beschoten. ‘Dat is nu nog gissen. We zijn momenteel nog volop bezig met het onderzoek’, zegt een woordvoerder van de politie tegen Omroep Brabant.

Afgelopen week werden twee eigenaresses van een coffeeshop in dezelfde straat opgepakt, maar er zitten meer coffeeshops in de straat. Volgens het Brabants Dagbladgaat het om een andere zaak. De twee vrouwen werden opgepakt omdat ze meer drugs in de zaak hadden liggen dan is toegestaan.