200 kilo coke in Capelle aan den IJssel

De politie heeft vorige week donderdag negen verdachten aangehouden, bijna 200 kilo cocaïne in beslag genomen en enkele tienduizenden euro’s aan cash. Volgens de politie kwam de zaak aan het rollen doordat een getuige donderdag aan het begin van de avond meldde dat er aan de Schermerhoek in Capelle aan den IJssel grote tassen met geld in een taxi werden gezet.

Er zouden meerdere personen en voertuigen bij betrokken zijn en een vrouw zou een vuurwapen bij zich hebben. Agenten kwamen direct in actie en troffen de taxi op de Abraham van Rijckevorselweg aan.

Een van de inzittenden stapte meteen uit toen ze de politie zag en riep dat ze geen vuurwapen had, maar wel drugs. Zij en de andere twee inzittenden van het voertuig werden aangehouden. In de taxi werden verschillende tassen met cocaïne aangetroffen.

Andere agenten hielden op datzelfde moment op de Schermerhoek nog zes verdachten aan. Een getuige meldde ter plaatse dat er ook tassen naar een kelderbox waren gebracht. Nog dezelfde avond werd een doorzoeking gedaan in een woning en de bijbehorende kelderbox aan de Schermerhoek. In de woning werden onder meer laptops en telefoons gevonden.

In de kelderbox lagen nog eens 33 pakketten met cocaïne, een vuurwapen en munitie. Daarnaast werden auto’s in beslag genomen.

De verdachten zijn twee vrouwen en zeven mannen, variërend in leeftijd van 23 tot 47 jaar. Ze komen uit Capelle, Rotterdam, Amsterdam en Oostvoorne, of hebben geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland.

De drugs zou een waarde van ongeveer vijf miljoen euro hebben.