Levend aan viaduct gehangen

Langs een drukke weg in de Mexicaanse miljoenenstad Monterrey zijn gisteren twee lichamen aan een viaduct gehangen. Eén van de mannen bleek nog in leven. De scene gebeurde rond tien uur ’s ochtends terwijl honderden mensen getuige waren. De twee mannen werden aan het viaduct gehangen door gewapende mannen van het Golf-kartel die op het viaduct uit een paar busjes stapten. Zie video.

De twee slachtoffers waren op dat moment nog in leven maar wel zwaar toegetakeld. 

Toen ze eenmaal vastgebonden aan de brug hingen openden de gewapende mannen het vuur op hen, daarna zochten ze snel een goed heenkomen. Rond het kruispunt brak paniek uit.  Eén van de slachtoffers overleefde de schietpartij. Volgens een achtergelaten boodschap zouden de twee informanten zijn geweest van de politie.

Hier beeld van de scene toen politie en militairen waren verschenen.

{youtube}5_00n4d-6eI{/youtube}

 

In Morelia, de hoofdstad van de Mexicaanse deelstaat Michoacán in het zuidwesten van Mexico zijn op verschillende plaatsen zeker 21 lichamen van mensen tussen de 20 en 40 jaar oud gevonden. De lijken vertoonden kogelwonden en tekenen van marteling. Bij sommige lichamen werden briefjes gevonden met propagandaboodschappen. De lichamen konden niet diercet worden geïndentificeerd.

Zie dossier Mexico op Crimesite.