21-jarige verdachte bij schietincident Helmond

Een arrestatieteam van de politie heeft dinsdagmiddag rond 16.00 een 21-jarige man uit Helmond opgepakt in verband met de schietpartij van maandag. Toen raakten twee passerende meisjes gewond nadat er op een auto werd geschoten.

Sporenonderzoek

Een grijze Volkswagen Golf werd maandagmiddag even voor half vier beschoten ter hoogte van de kruising van de Molenstraat en de Noord Koninginnewal. De achterruit van het voertuig raakte zwaar beschadigd en de inzittenden van de auto namen de benen. Een peuter en een meisje uit Helmond raakten gewond. Het 2-jarige meisje zat bij haar moeder achterop de fiets toen een kogel haar been raakte. Het 15-jarige slachtoffer liep een schotwond aan haar arm op toen ze over de Molenstraat fietste. De beschoten auto werd op straat achtergelaten.

Astra

Getuigen meldden dat een groene Opel Astra met hoge snelheid wegreed. Deze auto werd kort daarna teruggevonden aan de Wolfstraat in Helmond. Ook de inzittenden van deze auto waren gevlucht.

Op het Doorneind werd even later een 23-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij was in de buurt en leek op iemand die mogelijk betrokken was. Onderzoek wees echter uit dat dit niet het geval kan zijn geweest. De man wordt niet meer gezien als verdachte, maar als getuige.

Kort na de eerste aanhouding kwam de 21-jarige man uit Helmond als verdachte in beeld. De politie was sinds die tijd op zoek naar hem en hij werd dinsdag in de loop van de dag gesignaleerd in een woning aan de Heistraat in Helmond. Een arrestatieteam viel rond 16.00 de woning binnen. De man zit vast en wordt verhoord door de recherche.

Drugsmilieu

De technische recherche deed tot dinsdagavond laat onderzoek. Ook gingen rechercheurs in de omgeving op zoek naar camerabeelden. De beelden worden op dit moment uitgebreid geanalyseerd. Op basis van het eerste onderzoek houdt de politie er sterk rekening mee dat het schietincident te maken heeft met een conflict in het Helmondse drugsmilieu. Uit een eerste analyse van de beelden is gebleken dat er veel mensen moeten zijn die iets hebben meegekregen van het schieten. Met een aantal daarvan heeft de recherche al gesproken, maar er moeten meer mensen zijn met informatie over wat er precies gebeurd is.

Het onderzoeksteam is onder meer op zoek naar getuigen van een ruzie: Inzittenden van beide auto’s hadden vlak voordat geschoten werd ruzie op de Molenstraat. Er werd daarbij hard geschreeuwd of geroepen op de plek waar de auto uiteindelijk onder vuur werd genomen.