2100 kilo coke in haven Antwerpen

In de haven van Antwerpen is afgelopen weekend een drugstransport van 2100 kilo cocaïne onderschept. De eindbestemming van de lading was Nederland. De coke zat verstopt tussen cacaobonen uit Ecuador. Er zijn vijf verdachten aangehouden op een bedrijventerrein in Emmeloord, waar de lading voor bedoeld was.

 

 

De Belgische douane ontdekte de drugs in een lading balen met cacaobonen uit Ecuador. Tussen de cacaobonen bleken meer dan 2000 pakketten cocaïne verborgen. De drugs hebben een waarde van ongeveer 70 miljoen euro. 

De balen met cacaobonen en cocaïne werden in de gaten gehouden tijdens het verdere transport. Uiteindelijk werden er woensdag vier containers afgegeven op een bedrijventerrein in Emmeloord. Een arrestatieteam van de koninklijke marechaussee hield daar vijf verdachten aan die op het transport stonden te wachten. Twee van hen probeerden te ontsnappen door in een sloot te springen, maar zij zijn toch gearresteerd.

Vier van de verdachten komen uit Amsterdam en een uit Luttelgeest. In de auto van een van de verdachten heeft de politie nog een vuurwapen aangetroffen.