22 arrestaties rond bekerfinale

De politie heeft zondag 22 arrestaties verricht rond de bekerfinale tussen PSV en Ajax in de Kuip in Rotterdam. De arrestanten maakten zich schuldig aan openlijk geweld, het bezit of gooien van vuurwerk, drugsbezit en het niet voldoen aan bevel of vordering. Allen werden buiten het stadion aangehouden.

Veiligheidscontrole omzeild

Voorafgaand aan de wedstrijd werden zo’n 200 Ajax-supporters in vier touringcars door de Rotterdamse politie bij een benzinestation langs de A15 aan de kant gezet. Zij hadden in Amsterdam gefouilleerd moeten worden, maar een deel van hen omzeilde volgens de politie doelbewust de verplichte veiligheidscontrole.

Daarop werden de bussen langs de A15 stilgezet en de passagiers alsnog gecontroleerd. Ongeveer de helft van hen kon door naar de Kuip, maar de andere helft werd vanwege het doelbewust ontlopen van de controle en drugsbezit terug richting Amsterdam gestuurd.

Vuurwerk

Na de door PSV met 2-1 gewonnen wedstrijd was het nog enige tijd onrustig bij de supportersbussen bij de Kuip doordat supporters elkaar en de politie korte tijd met vuurwerk bekogelden. Zij werden vervolgens door de ME de bussen ingeslagen en de deuren werden door de ME’ers geblokkeerd.