22 jaar cel voor doodschieten zwager

Een 43-jarige man is donderdag door het gerechtshof in Amsterdam veroordeeld tot een gevangenisstraf van 22 jaar omdat hij zijn zwager heeft doodgeschoten. Hij heeft ook zijn vrouw in het bovenbeen geschoten, zijn neef geprobeerd te doden en zijn zus met het wapen bedreigd. Dat gebeurde allemaal op 2 juli 2010 op straat in Amsterdam-West, na de wk-wedstrijd Nederland – Brazilië. Veel mensen waren getuigen van de schietpartij. 

De man is die bewuste dag op straat zijn neef en zwager achterna gegaan. Zijn vrouw sprong ertussen en werd door de man in haar bovenbeen geschoten. De vluchtende neef is vervolgens in onder meer zijn hals en rug geschoten. Hij bleef bloedend achter op straat, maar overleefde de aanslag wel.

Even later kreeg de 43-jarige man zijn zwager te pakken en sloeg hem een aantal keer met het wapen op zijn hoofd, om hem daarna dood te schieten. De verdachte heeft verklaard dat hem het leven zuur werd gemaakt door de slachtoffers en dat hij zo moest handelen. Hij is volledig toerekeningsvatbaar verklaard door een psychiater en psycholoog.