22 jaar geëist voor dubbele moord

Het Openbaar Ministerie (OM) Oost-Brabant heeft maandag 22 jaar cel geëist tegen de 46-jarige Frank de L., die verdacht wordt van de moord op zijn (ex-) vrouw (36) en haar minnaar in Best (Brabant) in september vorig jaar. De L. zou de twee in de keuken hebben betrapt toen ze de liefde met elkaar bedreven.

Vorige week werden de feiten in deze zaak al behandeld in de rechtbank in Den Bosch. Frank de L. ontkent niet dat hij de moorden heeft gepleegd, maar hij zegt niet meer te weten waarom.

Maandagmorgen, de verjaardag van de verdachte, werd een psycholoog gehoord in de rechtbank en die zei dat de verdachte verminderd toerekeningsvatbaar was ten tijden van de dubbele moord.

Op 23 september 2012 betrapte Frank de L. zijn vrouw met haar minnaar – de buurman – in de keuken van hun woning. L. verklaarde eerder dat de twee seks hadden met elkaar. Daarna is hij naar eigen zeggen compleet de weg kwijt geraakt. De twee slachtoffers zijn vervolgens doodgestoken.

Volgens het OM is twee keer moord bewezen omdat de verdachte doelbewust de woning is binnengegaan terwijl hij wist wat hij zou aantreffen.