22 jaar voor moord Tommie van der Burg

De rechtbank Den Bosch heeft de 46-jarige Patrick V. uit Eindhoven veroordeeld tot een gevangenisstraf van 22 jaar voor het doodschieten van Tommie van der Burg, in april 2015, en voor een poging doodslag. Zijn 39-jarige ex-vrouw Monique G. kreeg tot 6 jaar cel.

Slagboom

G. tipte V. dat het slachtoffer naar het Van der Valk-hotel zou gaan, waar hij even later werd doodgeschoten.

Het Openbaar Ministerie had tegen de twee respectievelijk 22 jaar en 9 jaar gevangenisstraf geëist. V. zou Van der Burg uit wrok over een slippertje met zijn toenmalige vriendin Monique G. hebben willen doden.

De rechtbank concludeert onder meer op basis van camerabeelden, telefoongegevens en een dna-spoor dat het V. is geweest die Van der Burg in de nacht van 12 op 13 april 2015 in doodschoot. G. tipte hem door vanuit een café (waar Van der Burg ook aanwezig was), een sms te sturen waarin stond dat die onderweg was naar het hotel. V. wachtte in de struiken en kwam tevoorschijn toen Van der Burg voor een slagboom bij het hotel moest stoppen.

V. is ook veroordeeld voor en zware mishandeling van het slachtoffer, één jaar eerder. Hij lokte Van der Burg toen samen met anderen naar een woning waar hij onder meer met een ijzeren pijp werd geslagen. Het slachtoffer moest daarop met spoed worden geopereerd aan zijn verwondingen.

Moord  

De rechtbank oordeelt dat V. handelde met voorbedachten rade en dus een moord pleegde. De verdachte deed een dag vóór de liquidatie twee voorverkenningen bij het hotel en had die avond – net als de bewuste nacht – veelvuldig contact met Monique G. met telefoons die kennelijk speciaal hiervoor waren aangeschaft. De vrouw speelde een wezenlijke rol bij het delict, maar de rechtbank acht haar rol niet zo groot als die van de schutter. Volgens de rechtbank is zij door het geven van de tip alleen medeplichtig aan de moord.

V. krijgt 18 jaar passend voor de moord en 4 jaar voor poging tot doodslag.

Zie voorgaande berichten:

OM: moord op Tommie na slippertje Monique (UPDATE)

Verdachte liquidatie blijft vast zitten

Verdachte vrouw Van der Valk-moord vrij

Nieuwe verdachte in Eindhovense moord opgepakt

Aanhoudingen in Zaak-Van der Burg (VIDEO)