22 kilo cocaïne in Vlissingse haven onderschept

Politie en Douane hebben zondag in een bestelauto in de Bijleveldhaven in Vlissingen 22 kilo cocaïne in beslag genomen. Dat is woensdag naar buiten gebracht. Er zijn twee mannen aangehouden.

Bestelauto

Nadat er informatie was binnengekomen controleerden douanemedewerkers en politiemensen van landelijke eenheid van de politie een bestelauto met twee inzittenden. Eén van de inzittenden was kort daarvoor aan boord van een in de haven gemeerd schip geweest. Bij controle van de wagen ontdekte de Douane 19 pakketten cocaïne. De inzittenden, een 26-jarige Nederlander en een 30-jarige man met de Colombiaanse nationaliteit, beiden zonder vaste woon- of verblijfplaats, zijn aangehouden.

Wietkwekerijen

Na verder onderzoek werd in de nacht van zondag op maandag nog een 37-jarige man uit Middelharnis aangehouden. Bij doorzoekingen van twee panden in Middelharnis zijn twee wietkwekerijen aangetroffen. Verder zijn administratie, computers en een luchtdrukwapen in beslag genomen.

De verdachten zijn woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris die bepaalde dat ze twee weken langer in voorlopige hechtenis blijven. Het vervolgonderzoek zal worden uitgevoerd door het HARC-team van het SOZ (de Samenwerkingsovereenkomst ZW-Nederland, waarin Openbaar Ministerie, politie, Douane en Koninklijke Marechaussee samenwerken in de bestrijding van criminaliteit op zee).