23 aanhoudingen bij inval in illegale sigarettenfabriek

De FIOD heeft op woensdag een illegale sigarettenfabriek opgerold. In een loods op een industrieterrein in Heerlen stond een volledig professioneel ingerichte productielijn voor sigaretten. Ter plaatse zijn 23 mannen uit Oost-Europa aangehouden.

Vol in bedrijf

De illegale fabriek was in vol bedrijf toen de FIOD binnenviel. Binnen stonden dozen met 2,7 miljoen sigaretten en 14.000 kilo tabak, verpakkingsmateriaal, vloeipapier, filters en lijm. Vermoedelijk werden per dag ruim twee miljoen sigaretten geproduceerd. Als deze sigaretten op de Nederlandse markt zouden worden afgezet, dan zou de Nederlandse staat per dag ongeveer 500.000 euro aan accijns mislopen. Alle machines en grondstoffen zijn afgevoerd en worden vernietigd.

Horst

In een loods in de gemeente Horst aan de Maas is nog 3.000 kilo tabak en materialen voor de productie van sigaretten aangetroffen. Ook zijn twee woningen in Sittard en Valkenburg doorzocht. Deze loods en woningen worden in verband gebracht met de illegale sigarettenfabriek. Het onderzoek van de FIOD loopt nog, meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Het onderzoek staat onder leiding van het functioneel parket.

De verdachten zijn overgebracht naar arrestantencomplexen van de politie in Roermond, Heerlen en Maastricht. Zij worden verhoord en zullen zich later voor de rechter moeten verantwoorden, aldus de FIOD.